Varför krångla till det - när det kan gå som en dans?

Förra veckan besökte jag en verksamhet som arbetar med serietillverkning av aluminium och stålkompotenter till välkända globala varumärken. Företaget har behov av att hitta ett stöd för verksamhetens tillverkningsprocess (för att förbättra efterkalkyl, få bättre översikt och som stöd för planering). Det låter kanske avancerat?.. 

 

…det är det inte, vill jag påstå. Det är det som är så fint med processer, de går att rita och beskriva.

När processen är ritad och beskriven blir det väldigt tydligt vad som görs, varför det görs, vem/vad som utför, in- och ut flöden mellan olika processteg/aktiviteter och vilken typ av information som bärs av processen. Det blir även tydligt vad som fungerar och inte fungerar optimalt i processen = ett väldigt bra underlag för analys och för att identifiera förbättringsområden. Även alla de som är intressenter till- eller arbetar i processen får en fin känsla och förståelse för processen som helhet.

 

När den optimala processen är ritad och beskriven går det som en dans att skapa ett verksamhetsstöd i form av en processapplikation - i en LOW-CODE plattform (den bästa jag känner till är Barium). Så här kan en applikationsbyggardans se ut:

 

  • Steg 1 Vi ritar processen i Barium

  • Steg 2. Vi driftsätter processen genom en knapptryckning 

  • Steg 3. Vi bygger formulär som ska bära information genom processen och skruvar på några fina "inkorgar/arbetslistor" för arbetsuppgifter/rapporter 

  • 4. Vi testkör

  • 5. Vi driftsätter och testar i liten skala 

...och vips så har vi ett agilt och viktigt verksamhetstöd att implementera i verksamheten!

 

BYGG-TESTA-KÖR! 👍

 

Exempel på ett enkelt, användbart och viktigt stöd som är skräddarsytt till en vårdgivare är en rekryterings- och onboardprocess. Ritad och driftsatt i Bariums molntjänst. Alla ansökande får alltid besked och alla nyanställda blir "on-boardade" på bästa sätt. 

 

Vilka är din verksamhets viktigaste och mest kritiska processer? I vilket skick är de? Stöttar de verksamhetens strategiska ambitioner? Är processerna spårbara, efterlevs de? Skapar de värde, eller kräver de exempelvis mycket onödig administration? ...

 

Oavsett om du hade svårt eller lätt att svara på frågorna ovan så kan det vara värt att investera en förmiddag eller eftermiddag tillsammans med mig/och eller mina kollegor. Vi träffas för ett förutsättningslöst möte och genomför en övergripande nulägesanalys.

 

...Det kan vara så, att det är dags för applikationsbyggardans i just din verksamhet!

 

Nyfiken? Kontakta mig på tel. 072 9 44 66 10 eller skicka ett mail till nina.stromberg@indigoipex.se så berättar jag mer.

 

 

Digitala hälsningar, 

 

Nina Strömberg, Processkonsult på Indigo IPEX AB

 

 

#digitalisering #lowcode #processförbättring #indigoipex #barium​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

 

Please reload

Featured Posts

BPM och digital transformering

August 29, 2016

1/5
Please reload

Recent Posts

May 26, 2016

Please reload

Archive